Jazzpuisto järjestetään tulevana kesänä 3.–4. elokuuta tuttuun tapaan Åströmin puistossa. Jazzpuiston tavoitteena on aktivoida ja osallistaa kaupunkilaiset, yhdistykset, taiteilijat ja erilaiset ryhmät rakentamaan Åströmin puistoon kaupunkilaisten yhteistä olohuonetta, jossa rento ilmapiiri, yhteinen tekeminen, piknik -tunnelma ja musiikki yhdistyvät. Jazzpuisto on koko perheelle suunnattu pääsymaksuton tapahtuma, jossa jokainen osallistuja tuo oman palasensa olohuoneeseen. Tänä vuonna Jazzpuistoon lisää vihreyttä ja vehreyttä tuo ympäristöteemainen oheisohjelma.

Jazzpuisto 2017

Vuoden 2017 Jazzpuisto järjestettiin 4.–5. elokuuta Åströmin puistossa. Jazzpuiston lavalla kuultiin Pohjoisesta pölähtää! -projektissa mukana olevia paikallisia nuoria jazz- ja rytmimusiikkikokoonpanoja. Lisäksi tarjolla oli pihapelejä, työpajoja ja muuta puuhaa koko perheelle. 

 

Esiintyjät 2017

Trio Skø feat. Julia Sundberg

Trio Skø on Madetojan musiikkilukion kasvateista koostuva kolmikko, joka on soittanut yhdessä keväästä 2015 lähtien. Pojat opiskelevat nykyään Oulun ja Tornion konservatorioiden muusikkolinjoilla ensimmäistä vuotta. Yhtyeen jäsenet ovat soittaneet jazzmusiikkia aina standardeista big band -musiikin kautta latin jazziin ja fuusioon. Trio sai vastikään laulajattareksi hurmaavan Julia Sundbergin, jonka persoonallinen ääni sopii omaleimaisen soundin omaavalle jazztriolle.

 

 

 

 

Siivert Semi-Electro

Uuden sukupolven jazzmuusikoista koostuva Siivert Semi-Electro on yhtye, jonka soitto nojaa vahvaan yhteispeliin ja kommunikaatioon. SSE:n soitossa yhdistyvät monenlaiset vaikutteet kuumien latinorytmien ja vapaan improvisaation välillä. Yhtyeen kappaleet ovat pääasiassa muusikoiden omia sävellyksiä, mutta mukaan mahtuu myös muutamia täysin uusiksi sovitettuja klassikkokappaleita.

 

 

 

 

Valkea

Valkea on vuonna 2013 perustettu yhtye ja suomenkielisen poprockin sanansaattaja, jonka musiikkiin omaleimaisuutta tuovat post-rockista ja progesta lainatut ainekset. Yhtyeen vetäjänä ja biisintekijänä toimii laulaja-basisti Tatu Palo, joka on toteuttanut studiosessioita Valkea-sooloprojektistaan Suomen lisäksi myös Berliinissä. 

 

 

 

 

 

Saaga Sees

Saaga Sees on Oulussa asuva torniolainen laulaja-lauluntekijä, joka opiskelee pop & jazz –laulua toista vuotta Oulun konservatorion ammatillisessa lisäkoulutuksessa. Tornion konservatorion kasvatti on ennen soolouraansa vaikuttanut mm. torniolaislähtöisen Melulintu-yhtyeen keulakuvana, säveltäjänä ja perustajana.

 

 

 

 

 

Deaf Indian

Deaf Indian on fuusioyhtye, joka tartuttaa hyvän fiiliksensä lavalta myös yleisöön. Bändin jäseniä yhdistää rakkaus fuusiomusiikkiin, ja kappaleissa voi kuulla vaikutteita soundeista sekä tunnelmista 70-luvulta aina tähän päivään asti. Deaf Indian tarjoilee musiikissaan sanatonta yhteiskuntasopimusta, jossa neuvottelupöytään on saatu mm. rock-, pop-, jazz-, blues-, maailmanmusa- sekä metalliliitot.

 

 

 

 

Nina Jackson

Nina Jackson on 23-vuotias suomalais-englantilainen laulaja-lauluntekijä, jonka musiikillinen ilmaisu kiteytyy lauseeseen ”Tunnelmien luominen menee aina musiikin sääntöjen edelle”. Laulajattaren kappaleet sijoittuvat jazzin, indie popin ja dream popin välimaastoon ja tekstit ovat nuoren naisen pohdintoja tästä maailmasta. Jackson tuottaa kappaleensa yhteistyössä tuottaja-kitaristi Tommi Laivamaan kanssa.

 

 

 

Muu ohjelma 2017

Jazzpuistossa oli mahdollista osallistua myös työpajoihin ja tutustua erilaisten organisaatioiden toimintaan. Mukana olivat tanssiin ja kehohoitoihin erikoistunut Tanssittamo, koruja valmistava Emsau, kaupunginkirjaston musiikkiosasto, Musiikkikoulu Groovehouse, Oulun TähtisirkusOmpeluateljee Bohemia ja korumerkki Tropicaliente, sekä koodausharrastusta esitellyt Suomen Koodikoulu. Paikan päällä pystyi myös osallistumaan yhteisötaideteoksen tekemiseen oululaisen taiteilija ja taideopettaja Päivi Paakinahon johdolla.
 
Jazzpuiston tuottivat yhteistyössä Jazz-20 ry, Ravintola Rauhala, Tuba, sekä Voimala 1889. Tapahtuman järjestelyiden toteuttamisesta vastasivat Oulun yliopiston musiikkikasvatuksen opiskelija Alisa Ojanen ja hänen työryhmänsä. Jazzpuistoa ja Pohjoisesta pölähtää! -projektia oli mukana tukemassa Alfred Kordelinin Säätiö.