Jazzpuisto järjestetään 4.–5. elokuuta Åströmin puistossa. Tapahtuma kokoaa kaupunkilaiset yhteiseen puistomaiseen olohuoneeseen nauttimaan musiikista ja leppoisasta piknik-tunnelmasta. Lisäksi tarjolla on pihapelejä, työpajoja ja muuta puuhaa koko perheelle. Paikalle voi saapua vaikka oman viltin, pihapelin ja eväskorin kanssa.

Jazzpuiston lavalla kuullaan tänä vuonna Pohjoisesta pölähtää! -projektissa mukana olevia paikallisia nuoria jazz- ja rytmimusiikkikokoonpanoja. Musiikkia on tarjolla monipuolisesti suomenkielisestä taidepopista fuusiojazziin. Kokoonpanot vaihtelevat soolo- ja duoesiintyjistä kuusihenkiseen bändiin.

Aikataulu
PE 4.8. 
12.00 Trio Skø feat. Julia Sundberg
13.00 Tähtisirkuksen työpaja
14.00 Siivert Semi-Electro 
15.00 Tanssittamo tanssittaa 
16.00 Valkea  

LA 5.8. 
12.00 Saaga Sees 
13.00 Tanssittamo tanssittaa
14.00 Deaf Indian 
14.45 Suomen koodikoulun kännykkäjumppa
15.00 Tähtisirkuksen työpaja
16.00 Nina Jackson  

Jazzpuiston esiintyjät

Trio Skø feat. Julia Sundberg

Trio Skø on Madetojan musiikkilukion kasvateista koostuva kolmikko, joka on soittanut yhdessä keväästä 2015 lähtien. Pojat opiskelevat nykyään Oulun ja Tornion konservatorioiden muusikkolinjoilla ensimmäistä vuotta. Yhtyeen jäsenet ovat soittaneet jazzmusiikkia aina standardeista big band -musiikin kautta latin jazziin ja fuusioon. Trio sai vastikään laulajattareksi hurmaavan Julia Sundbergin, jonka persoonallinen ääni sopii omaleimaisen soundin omaavalle jazztriolle.

 

 

 

 

Siivert Semi-Electro

Uuden sukupolven jazzmuusikoista koostuva Siivert Semi-Electro on yhtye, jonka soitto nojaa vahvaan yhteispeliin ja kommunikaatioon. SSE:n soitossa yhdistyvät monenlaiset vaikutteet kuumien latinorytmien ja vapaan improvisaation välillä. Yhtyeen kappaleet ovat pääasiassa muusikoiden omia sävellyksiä, mutta mukaan mahtuu myös muutamia täysin uusiksi sovitettuja klassikkokappaleita.

 

 

 

 

Valkea

Valkea on vuonna 2013 perustettu yhtye ja suomenkielisen poprockin sanansaattaja, jonka musiikkiin omaleimaisuutta tuovat post-rockista ja progesta lainatut ainekset. Yhtyeen vetäjänä ja biisintekijänä toimii laulaja-basisti Tatu Palo, joka on toteuttanut studiosessioita Valkea-sooloprojektistaan Suomen lisäksi myös Berliinissä. 

 

 

 

 

 

Saaga Sees

Saaga Sees on Oulussa asuva torniolainen laulaja-lauluntekijä, joka opiskelee pop & jazz –laulua toista vuotta Oulun konservatorion ammatillisessa lisäkoulutuksessa. Tornion konservatorion kasvatti on ennen soolouraansa vaikuttanut mm. torniolaislähtöisen Melulintu-yhtyeen keulakuvana, säveltäjänä ja perustajana.

 

 

 

 

 

Deaf Indian

Deaf Indian on fuusioyhtye, joka tartuttaa hyvän fiiliksensä lavalta myös yleisöön. Bändin jäseniä yhdistää rakkaus fuusiomusiikkiin, ja kappaleissa voi kuulla vaikutteita soundeista sekä tunnelmista 70-luvulta aina tähän päivään asti. Deaf Indian tarjoilee musiikissaan sanatonta yhteiskuntasopimusta, jossa neuvottelupöytään on saatu mm. rock-, pop-, jazz-, blues-, maailmanmusa- sekä metalliliitot.

 

 

 

 

Nina Jackson

Nina Jackson on 23-vuotias suomalais-englantilainen laulaja-lauluntekijä, jonka musiikillinen ilmaisu kiteytyy lauseeseen ”Tunnelmien luominen menee aina musiikin sääntöjen edelle”. Laulajattaren kappaleet sijoittuvat jazzin, indie popin ja dream popin välimaastoon ja tekstit ovat nuoren naisen pohdintoja tästä maailmasta. Jackson tuottaa kappaleensa yhteistyössä tuottaja-kitaristi Tommi Laivamaan kanssa.

 

 

Muuta

Tanssittamo  on tanssiin ja kehohoitoihin erikoistunut yritys, jonne jokainen on tervetullut juuri sellaisena kuin on!
Tanssittamo tarjoaa molempina päivinä rentouttavaa päähierontaa sekä tanssituokioita festarikansalle. Tanssittamo on paikalla klo 12–16. Tanssittamon tanssituokio festarikansalla pe klo 15.00-15.30 ja la klo 13.00-13.30.  Tutustu Tanssittamon nettisivuihin tästä.

Emsau myy korviksia, kaulakoruja ja sormuksia mukaan pakattuna. Tutustu tuotantoon Emsaun blogissa 

Kaupunginkirjaston musiikkiosasto esittelee toimintaansa. Luvassa on musiikinkuuntelua, tietoa musiikkiosaston hakupalveluista ja muuta mukavaa. Musiikkiosasto on paikalla lauantaina. 

Musiikkikoulu Groovehouse on oululainen yksityinen musiikkikoulu, joka tarjoaa monipuolista musiikinopetusta kaikenikäisille. Se tarjoaa mm. yksityisopetusta, bändiopetusta ja kuoro- sekä muskaritoimintaa. Esittelypisteelle voi tulla tutustumaan paremmin Groovehousen toimintaan ja juttelemaan. Groovehouse on paikalla perjantaina.

Yhteisötaideteos kutsuu festivaaliyleisöä tekemään yhteistä tekstiilitaideteosta. Voit solmia, letittää tai vaikkapa punoa. Osallistuminen on helppoa, joten tule jättämään jälkesi teokseen. Yhteisötaideteos aloitetaan Oulun juhlaviikkojen avajaisissa Prunnitorilla tiistaina 1.8. ja teos viimeistellään Jazzpuistossa. Taideteos on näytillä Oulun juhlaviikkojen ajan Kulttuuritalo Valveella. Yhteisötaideteoksen tekemistä ohjaa oululainen taiteilija ja taideopettaja Päivi Paakinaho. 

Oulun Tähtisirkus kutsuu kaikki lapset sekä aikuiset kokeilemaan sirkustelua. Perjantaina klo 13 ja lauantaina klo 15 alkavissa työpajoissa saa vapaasti testailla erilaisia sirkusvälineitä, kuten palloja, keiloja, diaboloja, flower stickejä ja vanteita. Paikalla on Tähtisirkuksen opettajia opastamassa välineillä temppuilua ja kertomassa, miten kaikenikäiset voivat aloittaa sirkusharrastuksen. Tervetuloa!

Ompeluateljee Bohemia ja korumerkki Tropicaliente yhdistävät voimansa esitellen käsintehtyjä tuotteitaan. Kojusta löydät ompeluateljeen boheemeja ja yksilöllisiä laukkuja ja koruja sekä nimensä veroisia, värikkäitä ja intohimolla toteutettuja Tropicaliente-koruja. Tekijät pitävät puistossa myös työpajaa, jossa voi luoda itselleen ainutlaatuisen rannekorun tai korvakorut. 
Halutessasi voit tuoda työpajaan käyttämättömäksi jääneitä tai rikkinäisiä koruja ja muita materiaaleja, joista voimme yhdessä loihtia jotain uutta!
– Vain käteinen, mieluusti tasaraha
– Työpajan materiaalimaksu: rannekoru 3 euroa, korvakorut 3 euroa.
– Jos lahjoitat paljon korumateriaaleja, opastamme sinua tekemään niistä korun ilmaiseksi!

Suomen Koodikoulu on aloittanut lasten, nuorten ja aikuisten opettamisen vuonna 2014. Nyt syksyllä 2017 kurssitarjontaa on Oulussa Pelikampuksella. Koodausharrastus ei kuulu pelkästään pelaajille vaan koodaamalla tehdään myös taidetta, musiikkia, laitteita, tarinoita, viihdettä, elämänkertoja, lisättyjä todellisuuksia, virtuaalitodellisuuksia… Koodaamalla voi ilmaista itseään ja tuottaa sisältöjä, joissa vain mielikuvitus on rajana! 

Suomen koodikoulu on paikalla lauantaina ja pitävät kännykkäjumpan klo 14.45. Kännykkäjumpassa älypuhelimet otetaan yhdessä esille ja niillä koodataan pieni kilpikonnaohjelma. Koodaus sopii kaikenikäisille ja se on hauskaa ja helppoa. Kaikki älypuhelimet ja tabletit, joissa on nettiyhteys ja Internet-selain käyvät kännykkäjumppaan.

 
Jazzpuiston tuottavat yhteistyössä Jazz-20 ry, Ravintola Rauhala, Tuba, sekä Voimala 1889. Tapahtuman järjestelyiden toteuttamisesta vastaa Oulun yliopiston musiikkikasvatuksen opiskelija Alisa Ojanen ja hänen työryhmänsä. Jazzpuistoa ja Pohjoisesta pölähtää! -projektia on mukana tukemassa Alfred Kordelinin Säätiö.