Jazzpuisto järjestetään tulevana kesänä 3.–4. elokuuta tuttuun tapaan Åströmin puistossa. Jazzpuisto on kaupunkilaisten yhteinen olohuone, jossa rento ilmapiiri, yhteinen tekeminen, piknik -tunnelma ja musiikki yhdistyvät. Jazzpuisto on koko perheelle suunnattu pääsymaksuton tapahtuma, jossa jokainen osallistuja tuo oman palasensa olohuoneeseen. 

Tänä vuonna puiston musiikkiohjelman lisukkeena on tarjolla kierrätys- ja ympäristöteemaan liittyviä kojuja sekä kulttuurinvaihtotori. Jazzpuisto on osa Oulun juhlaviikkojen Symbioosi-ohjelmistosarjaa.

Jazzpuistoon kojunsa pystyttävät:

– Luonnonsuojeluliiton Pohjois-Pohjanmaan piiri
– Oulun Tähtisirkus
– Emilia, koruja kierrätysmateriaaleista
– Raimo Tervola, hunajantuottaja
– Purnukka & Puteli, luonnonkosmetiikaa, mineraalimeikkejä ja ekopesuaineita
– Emsau, käsin tehtyjä koruja

Kulttuurinvaihtotorille voi kuka tahansa tuoda kiertoon itselle tarpeettomaksi jääneitä kulttuurituotteita: kirjoja, sarjakuvia, lp- ja cd-levyjä, elokuvia, lehtiä, ja taidetta kaikissa sen muodoissa. Suurimmat taideteokset on kuitenkin syytä jättää kotiin. Torille voi joko tuoda tavaraa tai tulla itse tekemään löytöjä. Kaikki torin tavarat ovat ilmaisia.

AIKATAULU

PE 3.8.
13.00 Lähde
14.30 Mia Mariana Band
16.00 MELA

LA 4.8.
13.00 Sole Eyes
14.30 Half Past Never
16.00 Skø Orchestra 

Esiintyjät

Lähde

Lähde on syksyllä 2017 kokoontunut ja talven mittaan yhteen hitsautunut poppoo upeita oululais-muusikoita. Yhtyeen ohjelmisto koostuu heleä-äänisen laulaja-lauluntekijä Mari Vuoritien pianosävellyksistä, jotka luovat kauniita ja uniikkeja maailmoja, sekä välittävät ja herättävät aidosti tunteita. Lähteen musiikki on kansanmusan ja progen vivahteilla maustettua fantasiahenkistä taidepoppia. 

Mari Vuoritie, laulu, koskettimet
Johanna Laurila, viulu
Janne Koskinen, basso
Veli-Matti Torkko, rummut 

Mia Mariana Band

Mia Mariana Band on oululainen lattarimusiikin kokoonpano, joka taitaa niin mausteisen latin jazzin kuin tanssittavat lattarityylitkin. Kokoonpanon ohjelmisto koostuu jännittävistä lattarisovituksista sekä tutuista lattareista. Rytmit vaihtelevat sensuellista bossa novasta argentiinalaiseen tangoon ja salsan ilotulitukseen.

Miia Laitinen, laulu
Nikolaus Tiiro, koskettimet
Juho Lapinlampi, kitara
Aleksis Kesti, basso
Janne Alakiuttu, rummut, perkussiot
Taneli Mikkola, trumpetti

MELA

Nuori oululainen naisyhtye MELA soittaa itse tekemäänsä suomenkielistä pop-musiikkia. Yhtye yhdistelee musiikissaan rohkeasti kansanmusiikin ja popin vaikutteita raikkaalla stemmalaululla höystettynä. Vuodesta 2015 aktiivisesti toiminut MELA-yhtye koostuu nuorista oululaisista naismuusikoista. Yhtye on keikkaillut ympäri Suomea aktiivisesti. MELA julkaisi vuonna 2016 debyytti-ep:nsä Hölmöjä Tunnustuksia, jonka julkaisijana on turkulainen Art Safari Records. 

Asta Salomaa, laulu, kitara, mandoliini
Elina Korhonen, koskettimet, basso, viulu, laulu
Emma Kurkinen, laulu
Anna Peltomaa, rummut, laulu
Laura Virkkula, koskettimet, basso

Sole Eyes

Oulussa syksyllä 2017 perustettu Sole Eyes on lyhyessä ajassa saanut kehuja niin Suomesta kuin Yhdysvalloistakin. Muun muassa vanhempaa rytmimusiikkia ja erilaisia genrejä suvereenisti yhdistelevä, omaa tuotantoaan esittävä viisihenkinen yhtye on jo nyt osoittanut olevansa tosissaan. Sole Eyesin tuotanto ottaa vaikutteita muun muassa soulista, jazzista, funkista, alternativesta ja rockista.

Aino Rossi, laulu ja kosketinsoittimet
Jussi Hirvilammi, kitara
Heta Tuominen, kitara
Lauri Rossi, basso
Riku Seppänen, rummut

Half Past Never

Half Past Never on nuorista innokkaista muusikonaluista koostuva jazzyhtye, joka nojaa tyylillisesti vahvasti fuusioon ja uudempaan jazz-musiikkiin. Yhtyeen soundi pohjautuu fuusion kulta-ajalle 70-luvulle, mutta modernia näkemystä ja elektronisiakin äänimaisemia löytyy. Half Past Neverin jäsenet ovat soittaneet useissa eri kokoonpanoissa useita eri musiikin tyylilajeja, ja näin ollen bändin ohjelmisto on monipuolista ja joustavaa. 

Taneli Mikkola, trumpetti, kosketinsoittimet
Tommi Kuisma, basso
Ilari Kinnunen, rummut, lyömäsoittimet
Aino Palo, piano, kosketinsoittimet
Severi Seppänen, kitara
Jimi Ahlroos, saksofoni

Skø Orchestra

Skø Orchestran kymmenpäinen kokoonpano on nähnyt ja kuullut kaiken, mitä tarvitaan elokuun polttavan kesäpäivän virkistykseksi. Yhtyeen tiukka setti on maustettu niin Väli-Amerikan kuumilla rytmeillä, korvat solmuun vääntävällä be-bopilla, kuin koko kroppaa tärisyttävällä funkillakin. Kukaan ei tiedä mitä orkesterin keikalla tullaan näkemään, mutta uskomaton spektaakkeli on silti taattu. Musiikin omaleimaisuuden takaavat yhtyeen omat sovitukset, jotka on räätälöity jokaiseen kappaleeseen sopivaksi. 

Sami Leponiemi, saksofonit
Taneli Mikkola, trumpetti
Sauli Rantakeisu, pasuuna
Oula Lipponen, perkussiot
Joonas Alaräihä, rummut
Jami Alaverronen, koskettimet
Juho Lapinlampi, kitara
Ilkka Pokkinen, basso
Julia Sundberg, laulu
Atte Leppikangas, taustalaulu