Quartet Ajaton

Quartet Ajaton -yhtyeen taustat ulottuvat laajalle jazzmusiikista barokkiin, argentiinalaisesta tangosta nykymusiikkiin ja improvisointiin. Kvartetin musisointi erottuu joukosta vilpittömällä otteella, jossa tekotaiteellisen murhemielen sijaan kuuluu musiikillisen kokeilun riemu. Yhtyeen ohjelmisto koostuu omista sävellyksistä, improvisoiduista äänimaailmoista sekä muutamista vanhan musiikin sävellyksistä

Mia Simanainen, laulu
Kari Ikonen, moog syntetisaattori
Henrik Sandås, bandoneón
Aino Juutilainen, sello

Kuva: Antti Kokkola

Panu Savolaisen Soiva Trio

Panu Savolaisen Soiva Trion musiikista löytyy upeita harmonioita ja hienostuneita sävyjä, jotka pääsivät täysiin oikeuksiinsa Savolaisen, Harri Kuusijärven ja Eero Sepän virtuoosisen yksilötaidon ja yhteissoiton myötä. Savolaisen pelkistetyt, yksinkertaisuuden kauneutta pelkäämättömät sävellykset jättävät tilaa niin värikylläiselle tulkinnalle kuin muusikoiden improvisaatiollekin. Tällä vahvasti kansanmusiikkivaikutteisella musiikillisella matkalla kuulijaa viedään tunnelmasta toiseen vilpittömästä herkkyydestä aina jazzmaiseen leikittelyyn.

Panu Savolainen, vibrafoni
Harri Kuusijärvi, harmonikka
Eero Seppä, basso

Kuva: Ville Paul Paasimaa

Pete Parkkonen Jazz Orchestra

Monesta yhteydestä tuttu Pete Parkkonen tulkitsee niin jazzin ja muiden rytmimusiikin genrejen klassikoita suomalaisista huippumuusikoista koostuvan ison yhtyeen kanssa. Pete Parkkonen Jazz Orchestra sai alkuinsa Pope Puolitaipaleen korona-ajan alkuaikojen somevideoista, joissa Pope tulkitsi vieraineen klassikkobiisejä. Yksi näistä oli Parkkosen kanssa tehty tulkinta kappaleesta Dream a Little Dream of Me.

Pete Parkkonen, laulu
Pope Puolitaival, saksofonit, huilu
Ukko Heinonen, tenorisaksofoni, huilu
Ville Vannemaa, baritonisaksofoni
Teemu Mattson, trumpetti
Jukka Eskola, trumpetti, flyygelitorvi
Antti Rissanen, pasuuna
Henri Mäntylä, piano
Eero Seppä, basso
Anssi Tirkkonen, rummut

Kuva: Niki Soukkio

OYJO

OYJO eli Oulu Youth Jazz Orchestra on Madetojan musiikkilukion sekä Oulun konservatorion yhteinen nuoriso- big band. Orkesteriin kuuluu noin 20 nuorta ja he ovat iältään 13-19 vuotiaita. OYJO koostaa lukukausittain uuden konserttiohjelmiston, jota esitetään konserteissa yhteistyössä mm. paikallisten festivaalien kanssa. Monet OYJO:ssa soittaneet nuoret ovat hakeutuneet jälkeenpäin ammattimuusikon opintoihin. OYJO on toiminut nykyisessä muodossaan Jaakko Jauhiaisen johdolla vuodesta 2010.

Jaakko Jauhiainen, kapellimestari
Oulu Youth Jazz Orchestra

Riikka Keränen Group

Oulussa syntynyt laulaja-säveltäjä Riikka Keränen on yksi suomalaisen musiikkikentän vaikuttavimmista nousevista jazzartisteista. Riikka Keränen yhtyeineen vie yleisön matkalle modernin vokaalijazzin maailmaan. Konsertissa kuullaan tunnelmallista, koskettavaa ja vahvaa jazztulkintaa niin omien sävellysten kuin myös tarkkaan valikoitujen lainakappaleiden myötä.

Riikka Keränen, laulu
Juho Valjakka, piano
Jori Huhtala, basso
Anssi Tirkkonen, rummut

Kuva: Roosa Karhu

OASBB & Sinne Eeg, Miho Hazama

Sinne Eeg, laulu
Miho Hazama, kapellimestari
OASBB

Yellowjackets

Amerikkalainen Yellowjackets on ollut yksi merkittävimmistä modernin jazzin kokoonpanoista kuudella vuosikymmenellä. Yhtye on julkaissut 25 albumia ja saanut Grammy-ehdokkuuden 17 kertaa.

Russell Ferrante, piano, syntetisaattorit
Bob Mintzer, puupuhaltimet, EWI
Will Kennedy, rummut
Dane Alderson, basso

Sointi Jazz Orchestra & Marius Neset

Suomen eturivin nuorista muusikoista koostuva Sointi Jazz Orchestra tunnetaan persoonallisesta big band -perinnettä uudistavasta soundistaan, jonka tuottavat epätavallinen instrumentaatio ja tuoreet vaihtosoittimia hyödyntävät sovitukset. Elojazzeilla SJO nousee lavalle yhdessä norjalaisen saksofonisti-säveltäjä Marius Nesetin (1985) kanssa. Kansainvälistä uraa tekevän Nesetin persoonallinen sävelkieli ja energinen soitto ovat herättäneet kiinnostusta ympäri maailman. Omien yhtyeidensä lisäksi Neset esiintyykin aktiivisesti eri big bandien ja orkestereiden solistina pitkin Eurooppaa.

Neset ja Sointi Jazz Orchestra esittävät Elojazzeilla kattauksen Nesetin sävellyksiä, ja konsertissa kuullaan sävellyksistä SJO:lle tehdyt täsmäsovitukset, jotka hyödyntävät jazzorkesterin koko laajaa instrumenttiskaalaa.

Rasmus Soini, kapellimestari
Marius Neset, saksofoni


Petteri Hietamäki, altto- ja sopraanosaksofoni, huilu
Sami Leponiemi, alttosaksofoni, klarinetti, huilu
Frans Thomsson, tenori- ja sopraanosaksofoni, klarinetti, huilu
Janne Saarinen, tenorisaksofoni, oboe
Ville Lähteenmäki, baritonisaksofoni, bassoklarinetti, klarinetti, huilu
Teemu Mattsson/Tommi Kolunen, trumpetti, flyygelitorvi, pikkolotrumpetti
Tomi Nikku, trumpetti, flyygelitorvi
Joona Kilponen, trumpetti, flyygelitorvi
Jasmin Afaneh, trumpetti, flyygelitorvi, huilu, alttohuilu
Hannes Kaukoranta, käyrätorvi
Mikko Haanpää, pasuuna, bassopasuuna
Panu Luukkonen, pasuuna
Hooper Santos, pasuuna
Kenneth Ojutkangas, tuuba
Aleksis Liukko, piano
Oskari Siirtola, kontrabasso
Joona Räsänen, rummut

Timo Lassy Trio

Timo Lassy, saksofoni
Ville Herrala, basso
Jaska Lukkarinen, rummut

Kuva: Maarit Kytöharju

John Hollenbeck Quartet

John Hollenbeck on virtuoosimainen lyömäsoittaja ja jazzia uudistava konseptoija ja musiikillinen ajattelija. Hän pystyy kääntämään jazzin ja uuden musiikin perinteet omaksi keksimäkseen tulevaisuuteen katsovaksi kieleksi. Hollenbeck pyrkii aina yllättämään itsensä ja yleisönsä.

Verneri Pohjola, trumpetti
Kari Ikonen, piano ja moog
Sébastien Boisseau, basso
John Hollenbeck, rummut

Kuva: Mercedes Jelinek