Elojazz on Oulun keskustassa elokuun alussa järjestettävä nelipäiväinen jazz- ja rytmimusiikin festivaali, joka järjestetään vuonna 2019 jo 31. kerran. Festivaali sisältää vuosittain noin 10–12 yksittäistä tilaisuutta/konserttia, joista lähes puolet on ilmaistapahtumia. Tapahtumaa on koordinoinut alusta lähtien Jazz-20 ry.

TAPAHTUMAPAIKAT

AajaiskonserttiTuiran kirkko, Myllytie 5
Pääkonsertit: Rauhalan patio ja Prunnitori, Mannenkatu 4
Jatkoklubit ja päätösklubiVoimala 1889, Kasarmintie 1
JazzpuistoÅströmin puisto
Muu ohjelmaJumpru, Kauppurienkatu 6

IKÄRAJAT

Torstain avajaiskonsertti on ikärajaton.
Festivaalialueen ikäraja on 18 vuotta. 
Ravintolakonserteissa noudatetaan ravintoloiden ikärajoja. 

FESTIVAALIALUE

Esiintymislavat
Festivaalin pääkonsertit järjestetään ulkona Ravintola Rauhalan pihapiirissä, Prunnitorilla.
Jatkoklubit järjestetään molempina iltoina Voimala 1889:ssä.

Anniskeluravintolat
Torstain avajaiskonsertti: konserttitilassa ei ole anniskelua.

Pääkonsertit: Festivaalialueelta löytyy kaksi ravintolaa: Rauhala ja Voimala 1889. Lisäksi alueella on kolme anniskelupistettä.

Ruokamyynti
Show & Dinner on tarjolla ravintola Rauhalassa perjantaina 17.30-20.00.  ja lauantaina 17.00-20.00. Ravintola Rauhala on noina aikoina ainoastaan Show & Dinner -asiakkaiden käytössä.

Festivaalialueella on ruokamyyntipiste, josta myydään Tuban oman keittiön hapanjuureen leivottua patonkia liha- ja vegeversiona (saatavana myös grillattuna ja gluteenittomana).

– Lihapatonki: Napolin salamia, goudajuustoa, paahdettua kesäkurpitsaa, majoneesia ja persiljapestoa
– Vegepatonki: Provolonejuustoa, karamellisoitua sipulia, parmesanmajoneesia ja cocktailkurkkuja.

 

SAAPUMINEN

Sisäänpääsy
Torstain avajaiskonserttiin ovet avataan klo 18.00

Pääkonsertteihin portit avataan klo 17.30.

Show & Dinner -asiakkaat pääsevät sisään kutsuvierasportista klo 17.00 alkaen.

Liikkuminen
Ouluun pääsee kätevästi esimerkiksi junalla tai bussilla ympäri Suomen. Rautatie- ja bussiasemalta on festivaalialueelle matkaa vajaa kilometri. Oulun lentoasema sijaitsee noin 15 km päässä festivaalialueelta.

Suosittelemme konserttipaikoille saapumista pyörillä, kävellen tai julkisilla kulkuvälineillä. Pääkonserttien lähin pysäkki on Autoheikki P (Bussit 21 ja 22).

MAJOITUS

Etkottele, jatkottele ja pötköttele Original Sokos Hotel Arinassa keskellä kaupunkia. Elojazz -tapahtuman virallinen yhteistyökumppani.
 

 

 

OULUN JUHLAVIIKOT

Elojazz on osa Oulun juhlaviikkoja, jotka järjestetään 1.–31.8.2019. Oulun juhlaviikot on seitsemän festivaalin ja lisäohjelmiston elokuinen kokonaisuus, joka esittelee eri taiteenalojen huippuja yhteensä kymmenissä tapahtumissa Oulussa ja lähiseudulla. 

Oulun juhlaviikot kantaa vastuunsa ympäristövaikutuksistaan. Oulun juhlaviikkojen tapahtumat pyrkivät pienentämään tapahtumien aiheuttamaa ympäristökuormitusta. Samalla ympäristöajattelun vaikutusta laajennetaan tuomalla se esille tapahtumien henkilökunnalle, talkoolaisille, kävijöille ja yhteistyökumppaneille. 

Oulun juhlaviikot haluaa olla tapahtumakentän eturivissä kestävässä kehityksessä ja auttaa sekä pohjoisen urbaanin että luontoympäristön säilymistä elinvoimaisena inspiraation ja virkistäytymisen lähteenä. Oulun juhlaviikoille myönnettiin Ekokompassi-ympäristösertifikaatti elokuussa 2018.

 

Festivaalin graafinen ilme: Viisaampi markkinointi