« Takaisin etusivulle

Ihanat naissolistit Tervasoihdun terassilla

Tervasoihdun terassilla nähdään kolme eri bändiä, joiden kokoonpanoissa ovat vahvassa roolissa oululaiset ja oululaislähtöiset nuoret naissolistit. Konsertteihin on vapaa pääsy.

Festivaalin avaa torstaina astuu oululainen Maria Iivonen. Konsertissa kuullaan mm. Iivosen omaa musiikkia sekä neo-soul- ja R’n’B –tyylisiä kappaleita, jotka sisältävät vaikutteita jazz-musiikista. Iivosen rinnalla intiimiä tunnelmaa luomassa on kolme lahjakasta oululaista muusikkoa. Lisäksi festivaalin taiteellinen johtaja, trumpetisti Jukka Eskola tervehtii yleisöä tyylillään. Luvassa on sielukasta kesäillan tunnelmointia.

Perjantaina esiintymään nousee tribuutti-kokoonpano ‘Nuff Said, joka tekee kunniaa soulin ylipapittarelle Nina Simonelle. Nuorista ammattimuusikoista koostuva yhtye esittää Simonen tunnetuimpia kappaleita – hänen säveltämiään, sanoittamiaan ja coveroimiaan kappaleita, varhaisinta jazz-blues-tuotantoa sekä Simonelle tyypillistä soulia ja gospelia. Heillä solistina toimii suomalais-kreikkalainen Dimitra Salo, joka keikkailee useimmiten duona yhdessä Jesse Heikkisen kanssa.

Elojazzin Tervasoihdun konsertit päättää lauantaina esiintyvä Uinuva, jonka syleilevässä soinnissa Saima Harmajan (1913-1937) runot saavat yhä syvemmän soinnin. Heta Keskinarkauksen sävellykset ja kuusihenkisen Uinuvan sovitukset tuovat runot käsin kosketeltavan lähelle kuulijaa.

 

Ravintola Tervasoihtu, Oulu:

Maria Iivonen, torstai 2.8. klo 18.00

Maria Iivonen (laulu), Sami Juntunen (piano),
 Matti Vähä (basso) ja Heikki Lindström (rummut)

’Nuff Said, perjantai 3.8. klo 17.00

Dimitra Salo (laulu
), Jesse Heikkinen (kitara ja taustahuudot), Lasse Rasinkangas (koskettimet ja taustahuudot
), Ville Varanka (basso ja taustahuudot) ja
 Niko Konttinen (rummut ja taustahuudot)

Uinuva, lauantai 4.8. klo 14.00

Heta Keskinarkaus (laulu),
 Mikael Myrskog (piano), Sigurdur Rögnvaldsson (kitara),
 Juho Kanervo (basso & sello
), Anssi Tirkkonen (rummut) ja 
Niko Konttinen (rummut)

 

« Takaisin etusivulle