« Takaisin etusivulle

Rytmi palaa Rauhalaan

Jazz20 ry:n 40-vuotisjuhlakonserttiin Jukka Perko plays Simon & Garfunkel

Oululainen jazz- ja rytmimusiikin festivaali Elojazz palaa juurilleen Rauhalaan 25. festivaalivuotenaan. Tapahtuman järjestää Jazz 20 ry, joka juhlii tänä vuonna 40-vuotista taivaltaan. Elojazz virittäytyy Rauhalaan 1.-3. elokuuta ja ensimmäisenä festivaalipäivänä ohjelmassa on Jukka Perko plays Simon & Garfunkel.

Jukka Perko plays Simon & Garfunkel on täyttänyt saleja ympäri Suomen kuluneen vuoden aikana. Konsertissa kuullaan musiikkia albumilta ”Paul Desmond plays Simon & Garfunkel”, jonka Veli-Matti Halkosalmi on nuotintanut alkuperäislevytykseltä. 60- ja 70-lukuisiin nostalgisiin radiohitteihin lukeutuvat mm. Mrs. Robinson, Bridge Over Troubled Water sekä El Condor Pasa.

Suomalaisten suosikkisaksofonisti Jukka Perko saavutti jazzpiirien tietoisuuden jo teini-iässä, kun hän esiintyi Pori Jazzeilla vuonna 1986. Suomen Jazzliiton myöntämän Yrjö-palkinnon hän sai jo vuonna 1989. Perkon kanssa lavalle nousee suomalaisista eturivin jazzmuusikoista koostuva trio: Aki Rissanen piano, Antti Lötjönen kontrabasso, Teppo Mäkynen rummut, sekä lukuisia huipputason puhallinsoittajia. Jousissa kuullaan nuoria oululaismuusikoita Madetojan musiikkilukiosta. Combon koko on vaikuttava, lavalla nähdään yhteensä yli 25 muusikkoa.

Rauhala tarjoaa Elojazzeille toimivan ympäristön

Festivaalin siirtyminen Rauhalaan on luonnollinen ratkaisu juhlavuoden kunniaksi. Jazz 20 ry uskoo muutoksen vapauttavan resursseja ympärivuotiseen toimintaan. Yhdistys tarjoaa rytmimusiikin ystäville enemmän tapahtumia, joista vuonna 2013 tärkeimpänä lokakuussa järjestettävät Suomen Jazzliiton Kansalliset Jazzpäivät. Elojazzien paluu Rauhalaan tekee festivaalista intiimimmän ja yhtenäisemmän.

Rauhala tarjoaa festivaalille valmiin ja erittäin monipuolisen ympäristön. Pihapiirissä on valmiina kaksi toimivaa ravintolaa toimintoineen: Rauhala ja juuri avattu Tuba. Rauhalan sisätilat valjastetaan vip- ja yritysasiakkaiden käyttöön. Puutarhamaista tunnelmaa pihaan saadaan mm. telttakatoksilla ja päivänvarjoilla. Yhteensä käytössä on lähes 700 asiakaspaikkaa.

Festivaalin ohjelma julkaistaan toukokuun alkupuolella. Elojazzia järjestää Jazz 20 ry ja taiteellisena johtajana on toista vuotta trumpetisti Jukka Eskola. Tapahtuma kuuluu Oulun juhlaviikkoihin.

« Takaisin etusivulle