« Takaisin etusivulle

Valtakunnalliset Jazzpäivät Oulussa 18.-20.10.2013

Valtakunnalliset Jazzpäivät järjestetään Oulussa 18.10.-20.10.2013. Järjestelyistä vastaavat Suomen Jazzliitto ja oululainen Jazz-20 ry. Tapahtuma on osa Jazz-20 ry:n 40. juhlavuotta. Samassa yhteydessä järjestetään Suomen Jazzliiton syyskokous. Jazzpäivät järjestetään vuosittain eri paikkakunnilla. Ohjelma on kokonaisuudessaan uutisen alalaidassa.

Yrjö-palkinto on merkittävin Suomessa jazzmuusikolle annettava tunnustus. Valtakunnallisten Jazzpäivien pääkonsertissa lauantaina 19.10.2013 Uudella Seurahuoneella julkistetaan tämänvuotinen palkinnon saaja, jonka valitsee Suomen Jazzliitto. Yrjö-palkittu esiintyy yhtyeineen pääkonsertissa. Tämän vuoden Yrjö-palkinnon on tehnyt oululainen kuvataiteilija Kari Södö, joka kertoo teoksestaan ennen palkittavan julkistamista. Konsertissa julkistetaan myös Yleisradion jazztoimituksen valitsema varjo-Yrjö.

Jazzpäivien yhteydessä julkistetaan Jaakko Elorannan kirjoittama historiikki ”Rauhalasta Aittatorille”. Kirjassa kerrotaan Jazz-20 ry:n 40 vuoden taipaleesta sekä Elojazz-festivaalin 25-vuotisesta historiasta. Kirjan julkistamistilaisuus on Oulun kaupunginkirjastossa perjantaina 18.10.2013 klo 16.00. Julkistamisen yhteydessä FM Santtu Kuivamäki kertoo Oulun jazzhistoriaa käsittelevästä opinnäytetyöstään ”Haluttiin vaan saada jamit pyörimään Oulussa”.

Jazzpäivien konserteissa esitellään pohjoista ja nuorta osaamista. Perjantaina 18.10. Ravintola Tubassa soittaa oululaisista nuorista muusikoista koostuva Oulu Youth Jazz Orchestra johtajanaan Jaakko Jauhiainen. Konsertin päättää oululainen MopoCop.

Lauantain 19.10. pääkonsertissa Yrjö-palkitun lisäksi esiintyy Women In Jazz Big Band. Orkesteri koostuu pohjoisen Suomen, Ruotsin ja Norjan nuorista naisjazzmuusikoista. Yhtyettä johtaa Outi Tarkiainen, joka on myös säveltänyt ohjelmiston. Women In Jazz Big Band on osa Music On Top-hanketta. Konsertin päättää oululainen jazzlaulaja Antti Annola trioineen.

Valtakunnallisten Jazzpäivien yhteydessä järjestetään tapahtumatuottajille suunnattu Vaahto-koulutus. Tämän valtakunnallisen tuottaja- ja välittäjähankkeen tavoitteena on uusien toimintamallien, koulutuksen, tukijärjestelmien ja yhteistyömuotojen luominen musiikin, tanssin, kirjallisuuden ja kuvataiteen välittävän portaan tukemiseksi ja kehittämiseksi.

PERJANTAI 18.10.2013

Oulun kaupunginkirjasto 16.00
Jazz 20 ry:n historiikin julkaiseminen

”Rauhalasta Aittatorille”
Jaakko Eloranta, kirjoittaja

”Haluttiin vaan saada jamit pyörimään Oulussa”
FM Santtu Kuivamäki

Ravintola Tuba 20.00
Valtakunnallisten Jazzpäivien konsertti

Oulu Youth Jazz Orchestra, johtajana Jaakko Jauhiainen

Mopocop
Toni Jakku-Hiivala, kitara
Janne Mikkonen, kitara
Katariina Kuure, basso
Olli Estola, rummut

LAUANTAI 19.10.2013

Ravintola Rauhalan Kummituskabinetti 9.00-16.00
VAAHTO-koulutus

Ravintola Uusi Seurahuone 19.00
Valtakunnallisten Jazzpäivien pääkonsertti

Women In Jazz Big Band
Outi Tarkiainen, kapellimestari ja säveltäjä

Yrjö-palkinnon julkistaminen
Suomen Jazzliitton hallitus

Yrjö-palkinnon esittely taiteilija Kari Södö

Yrjö-palkitun konsertti

Antti Annola Trio
Antti Annola, laulu
Henrik Hako-Rita, kitara
Heikki Ruokangas, kitara

Lisätiedot:
Kari Kuivamäki
0405080302
kari.kuivamaki@jazz20.com
www.elojazz.com

« Takaisin etusivulle