« Takaisin etusivulle

Fredator Jazzliiton kiertueella Oulussa ravintola Tubassa

Jazz 20 ry ja Oulun Musiikkijuhlasäätiö rs tuottavat yhdessä Suomen Jazzliiton kiertuekonsertteja Ouluun. Vuoden 2014 kiertuekonsertit aloittaa ihastusta ja hämmennystä tasatahtiin aiheuttava jazzyhtye Fredator, joka saapuu perjantaina 24.1.2014 ravintola Tubaan. Tuoreen Rebirth Of The Bad -julkaisun myötä vuonna 2011 Fredator nousi lopullisesti uuden suomijazzin eturiviin. Sävellyksissä on vivahteikkuutta, soitossa terävyyttä ja svengissä luontevuutta.

Fredatorin musiikille ominainen sarjakuvamaisuus ei hämärrä sitä tosiasiaa, että yhtyeen riveistä löytyy nippu kotimaisen jazzin tähtikaartiin lukeutuvia muusikoita: SUN Trion ja Ricky-Tick Big Bandin riveistä tuttu Jorma Kalevi Louhivuori, palkittu vibrafonistilahjakkuus Panu Savolainen, jota Jazzliiton kiertueella tuuraa itse elävä legenda, Severi Pyysalo. Värikäs saksofonisti Joakim Berghäll täydentää laadukkaan kokoonpanon ja liskoasun takaa puolestaan paljastuu yhtyeen primus motor Fredator alias Jussi Fredriksson.

Fredriksson toimii muusikon työnsä ohessa jazztapahtumia järjestävän Flame Jazz -yhdistyksen puheenjohtajana sekä taiteellisena johtajana. Flame Jazz kehitettiin Turku 2011 Euroopan Kulttuuripääkaupunki -vuoden jazzhankkeeksi. Suunnitelmana oli alusta lähtien rakentaa Turkuun ympäri vuoden säännöllisesti toimiva ammattimainen jazztapahtuma. Yksi suosituksi osoittautuneista tapahtumista on Flame Jazz Cruise, joka järjestetään jälleen Viking Gracella helmikuussa. Fredriksson toimi myös Korpo Sea Jazz -festivaalin taiteellisena johtajana vuonna 2011. Vuodesta 2012 lähtien hän on ollut Suomen Jazzliiton hallituksessa.

Jussi Fredriksson – Fredator,  rummut, sävellykset
Joakim Berghäll, saksofonit
Jorma Kalevi Louhivuori, trumpetti
Severi Pyysalo, vibrafoni
Teemu Åkerblom, basso

Julkaisut:
Bad Jazz, 2010, KHY Suomen Musiikki
Rebirth Of The Bad, 2012, KHY Suomen Musiikki

www.fredator.fi
www.jazzliitto.fi

Kiertuetoiminta on Suomen Jazzliiton keskeisin ja laajin toimintamuoto.
Kevätkaudella 2014 Jazzliitto tuottaa kuusi kiertuetta, osin
yhteistuotantoisesti. Kevät pitää sisällään myös suomalais-ranskalaisen
Vapaat Äänet -yhteistuotantokiertueen.

Perjantai 24.1. klo 20
FREDATOR
Ravintola Tuba (Mannenkatu 2,Oulu)
Liput: 10/8 €

Liput myynnissä Lippupalvelun lippukaupoista kautta maan.

« Takaisin etusivulle