« Takaisin etusivulle

Jarmo Saari Republic Jazzliiton kiertueella 45 Specialissa 8. toukokuuta

Jazz 20 ry ja Oulun Musiikkijuhlat rs tuottavat yhdessä Suomen Jazzliiton kiertuekonsertteja Ouluun. Toukokuussa 45 Specialiin saapuu Jarmo Saari Republic, joka pohjaa Jarmo Saari Solu -sooloprojektiin jalostaen sen kokeellisia, lyyrisiä ja hypnoottisia sävyjä.

Yli 30 maassa ja yli sadalla albumilla esiintyneen muusikko, säveltäjä ja tuottaja Jarmo Saaren haaveissa oli yli kymmenen vuoden ajan mahdottomalta kuulostava kolmesta rumpalista koostuva kokoonpano. Sen ensiesiintyminen kuultiin marraskuussa 2013 Tampere Jazz Happeningissa. Kvartetin voima piilee monipuolisissa muusikoissa, dynaamisessa vuorovaikutuksessa ja persoonallisessa instrumentaatiossa. Yhtyeen jäsenet ovat toimineet poikkeuksellisen laaja-alaisesti Suomen musiikkikentällä jo kahden vuosikymmenen ajan.

Jarmo Saari on yksi sukupolvensa omaleimaisimpia kitaristeja. Hän on toteuttanut musiikillisia visioitaan sekä sooloproduktiossaan että yhtyeissään kuten Trubamolli, Filmtet, ZetaBoo ja XL. Hän on tunnettu visuaalisesta sävellystyylistään sekä kitaralla, ihmisäänellä ja erilaisilla harvinaisemmilla instrumenteilla, kuten thereminillä, barokkisellolla, pasuunalla ja lasiharpulla luoduista monikerroksellisista kollaaseista. Saari on tehnyt yhteistyötä muusikkona ja säveltäjänä mm. Jukka Perkon, Tero Saarinen Companyn, Anna-Mari Kähärän, Trilok Gurtun, Tapiolan kuoron, Pekka Kuusiston, Nils Landgrenin, Emma Salokosken, Felix Zengerin, Meta4 -jousikvartetin, UMO Jazz Orchestran, Mika Kaurismäen, Pepe Deluxen ja Tuomari Nurmion kanssa. Saarelle myönnettiin Suomi-palkinto vuonna 2012 taiteellisesta toiminnasta.

Kokoonpanon rumpalit, Sami Kuoppamäki, Olavi Louhivuori ja Abdissa ”Mamba” Assefa, tunnetaan muun muassa yhtyeistä Kingston Wall, Oddarrang, Giant Robot, Kimmo Pohjonen, Fat Beat Sound System, Ilmiliekki, Tomasz Stanko, Nuspirit Helsinki, Tuomo, Anssi Tikanmäen Filmiorkesteri sekä Von Hertzen Brothers.

Jarmo Saari Republic julkaisee debyyttialbuminsa Jazzliiton kiertueelle. Levyn vierailijoina kuullaan muun muassa Sam Huber, Tommy Lindgren ja Rolling Stonesin saksofonisti Tim Ries. Kiertuetoiminta on Suomen Jazzliiton keskeisin ja laajin toimintamuoto.

To 8.5. klo 19
JARMO SAARI REPUBLIC
45 Special (Saaristonkatu 12, Oulu)
Liput 10/8 €

Jarmo Saari – baritonikitara, laulu, sampleri, taurus pedal, keys, theremin
Sami Kuoppamäki – rummut
Olavi Louhivuori – rummut
Abdissa ”Mamba” Assefa – perkussiot

Liput Lippupalvelun lippukaupoista kautta maan.
Ilman toimituskuluja Valveen lippumyymälästä sekä Oulu10 -palvelupisteistä.

« Takaisin etusivulle