« Takaisin etusivulle

ELOJAZZ 2015 – OULU ALL STAR BIG BAND 10 VUOTTA

Oulu All Star Big Band on Uleåborg Jazz Organisation ry:n hallinnoima oululaisten musiikkialan ammattilaisten kokoonpano. Yhtyeen ensimmäinen esiintyminen oli vuonna 2005 Elojazzeilla Oulussa. Kokoonpanon solisteina on vieraillut vuosien varrella useita kansainvälisiä artisteja, kuten Randy Brecker (USA), Peter Erskine (USA), Bob Mintzer (USA), Victoria Tolstoy (SWE), Cæcilie Norby (DEN) ja Lars Danielsson (SWE) sekä viimeisimpinä The Real Group (SWE) ja Nils Landgren (SWE). Suomalaisista muusikoista solisteina ovat esiintyneet mm. Jarkko Ahola, Iiro Rantala, Olli Ahvenlahti, Eero Koivistoinen, Suvi Teräsniska, Jukka Eskola, Timo Lassy, Marzi Nyman ja M.A. Numminen. Orkesterin taiteellisena johtajana ja kapellimestarina on alusta alkaen toiminut Tapio Maunuvaara. Yhtye on julkaissut kaksi levyä, joista ensimmäinen ”Big Band Goes Heavy” ilmestyi 2010, solistina oli Jarkko Ahola. Lokakuussa 2014 julkaistiin toinen levy ”70`s Revisited, joka sisältää Olli Ahvenlahden ja Eero Koivistoisen sävellyksiä 70-luvulta sovitettuina uudelleen big bandille.

Juhlakonsertin solistina Dr. Lonnie Smith

Oulu All Star Big Bandin 10-vuotisjuhlia vietetään Elojazz –festivaalin avajaiskonsertissa. Solistiksi saapuu amerikkalainen hammond B3 -urkuri Dr. Lonnie Smith (synt. 1942), joka viihtyy monien eri tyylilajien parissa. Smith ensimmäinen levy ilmestyi vuonna 1966 ja hän on ollut pitkän ja monipuolisen uransa aikana mukana yli 70:llä albumilla, joista viisi on julkaistu legendaariselle Blue Note –levymerkille 60-luvun kulta-aikaan. Vuosikymmenten varrella tämän urkurigurun muusikkokumppaneihin ovat lukeutuneet mm. Lee Morgan, Blue Mitchell, Joe Lovano sekä George Benson, jonka kvartetin kanssa hän teki yhteistyötä. Lukuisten saavutettujen palkintojen lisäksi `Jazz Journalist Association` on nimennyt hänet useaan otteeseen vuoden urkuriksi. Konsertin ohjelmisto on juurevaa ja sielukasta jazz/blues –musiikkia, jonka vaikutteet ovat vahvasti 60- ja 70-luvuilla.

Illan aloittaa Oulun seudun muusikoista koostuva Twiik, jonka ensimmäinen levy Chicken Movements julkaistiin syksyllä 2013. Levy koostuu Tapio Wiikin Chicken Grass ja Sidemovements -bändeille tehdyistä kappaleista. Yhtyeen toinen levy ilmestyy myöhemmin tämän vuoden aikana.

Lipunmyynti alkaa ma 27.4. klo 9.00 Lippupalvelun lippukaupoissa kautta maan.
Liput ilman toimituskuluja Oulu10-palvelupisteet.

Tuotanto: Elojazz/Jazz 20 ry ja Oulu All Star Big Band/Uleåborg Jazz Organisation ry. Elojazz avaa Oulun juhlaviikot –monitaidefestivaalin.

« Takaisin etusivulle