« Takaisin etusivulle

Syksyn Jazzklubit Oulussa

Jazz 20 ry:n ja Oulun Musiikkijuhlien järjestämät syksyn Jazzklubit käynnistyvät Oulun kaupunginteatteri Teatteriravintolassa syyskuun lopulla:

Pe 25.9. klo 21 JUHANI AALTONEN QUARTET
To 15.10. klo 19 RIITTA PAAKKI TRIO
Pe 6.11. klo 21 ILMILIEKKI QUARTET
To 26.11. klo 20 EERO KOIVISTOINEN QUARTET

Liput: 15/10 €
Alennushinta: kaikki alennusluokat ja Jazz 20 ry:n jäsenet
Lippupalvelun lippukaupat kautta maan.
Lipun hintaan lisätään Lippupalvelun toimituskulut.

Liput ilman toimituskuluja:
Valveen Lippumyymälä ja Oulu10-palvelupisteet.

JUHANI AALTONEN QUARTET
Pe 25.9. klo 21

Juhani Aaltonen – tenorisaksofoni ja huilu, Iro Haarla – piano, Ulf Krokfors – kontrabasso, Reiska Laine – rummut

Ylellisen täyteläisen ja sielukkaan tenorisoinnin omaava Juhani Aaltonen on suomalaisen jazzin kivijalkoja. Vuonna 2015 ”Junnu” täyttää jo huomattavat 80 vuotta, mutta maestron soitto soi sielukkaampana kuin koskaan. Aaltonen suuntaa kvartettinsa kanssa kiertueelle, jonka ohjelmisto on läpileikkaus miehen pitkästä urasta. Improvisointi tuo mennyttä peilaavan musiikin tiukasti kiinni nykyhetkeen.

RIITTA PAAKKI TRIO
To 15.10. klo 19

Riitta Paakki – piano, Antti Lötjönen – basso, Jaska Lukkarinen – rummut

Pianisti Riitta Paakki on tullut tunnetuksi konstailemattomasta, mutta elegantista soittotyylistään niin oman trionsa kuin useiden muiden yhtyeiden riveistä. Riitta Paakki Trio julkaisi huhtikuussa uuden Characters-nimisen albuminsa Jaskaa-levymerkille. Levy koostuu legendaarisen yhdysvaltalaisen saksofonisti/säveltäjä Wayne Shorterin 1960-luvun sävellyksistä, jotka Paakki on sovittanut uusiksi pianotriolleen. Näitä tuoreita sovituksia on nyt mahdollisuus kuulla kiertueella.

ILMILIEKKI QUARTET
Pe 6.11. klo 21

Verneri Pohjola – trumpetti, Tuomo Prättälä – piano, Antti Lötjönen – basso, Olavi Louhivuori – rummut

Ilmiliekki Quartet on kuulunut yli vuosikymmenen suomalaisen musiikkikentän kärkinimiin. Tiukasti yhteen hioutuneen ryhmän melodinen ja intensiivinen soitanta koskettaa yleisöä yli genrerajojen. Yhtye on julkaissut kolme levyä, joista viimeisin on vuodelta 2009. Pitkään valmisteltu uusi levy ilmestyy marraskuussa kiertueen yhteydessä. Kokoonpanon musiikki vuorottelee vapaasti improvisoitujen ja sävellettyjen osuuksien välillä tarjoten väyliä muusikoiden keskinäiselle kommunikaatiolle teemojen ympärillä.

EERO KOIVISTOINEN QUARTET
to 26.11. klo 20

Eero Koivistoinen – tenorisaksofoni, Alexi Tuomarila – piano, Jori Huhtala – basso, Jussi Lehtonen – rummut

Eero Koivistoinen on yksi kaikkien aikojen arvostetuimmista ja tunnetuimmista suomalaisista jazzmuusikoista. “Koippa” astui jazzkentälle 1960-luvun puolivälissä. Vasta perustettu Suomen Jazzliitto myönsi Koivistoiselle vuonna 1967 kaikkien aikojen ensimmäisen Yrjö-palkinnon. Eero Koivistoinen Quartet on esiintynyt nykyisessä kokoonpanossaan vuodesta 2012 lähtien. Instrumenttiensa huipputaitureista koostuva kvartetti soittaa etupäässä Koivistoisen lyyrisiä ja energisiä kappaleita.

« Takaisin etusivulle