« Takaisin etusivulle

Elojazz käynnistyy ensiesityksillä

Valokeilassa komeilevan Valtteri Laurell Pöyhösen ainutlaatuinen tilaussävellys käynnistää jo 28. Elojazz -festivaalin avajaisklubilla Uudella Seurahuoneella torstaina. Festivaalin pääkonsertit juhlitaan Rauhalan pihapiirissä perjantaina ja lauantaina. Lisäksi festivaali levittäytyy kaupungin ravintoloihin. Elojazz avaa samalla kuukauden kestävän Oulun juhlaviikot -monitaidefestivaalin.

Suomen ensiesiintyminen nähdään myös puhutun puheen ja jazzin rytmejä yhdistelevältä Paleface Spoken Word Septetiltä Rauhalan lavalla perjantaina. Kokoonpanoon kuuluu suomiräpin palkitun puhemiehen lisäksi kotimaisen jazzin parhaimmisto.

Legendaarinen puolalainen jazztrumpetisti Tomasz Stanko kohtaa suomalaisen jazzin ikonin Juhani Aaltosen Rauhalan lavalla lauantaina. Molemmat ovat tehneet pitkän ja näyttävän uran jazzkentällä ja pitkän tauon jälkeen heidät nähdään jälleen yhdessä soittamassa. Kokoonpanoa täydentää kansainvälistä uraa luova pianisti Alexi Tuomarila trioineen.

Monista jazzkentän taustatekijöistä on nostettu Valokeilaan säveltäjä-sovittaja-muusikko Valtteri Laurell Pöyhönen, joka on yksi keskeisimmistä nuorista jazzsäveltäjistä Suomessa. Pöyhönen on opiskellut jazzsävellystä Helsingissä, Pariisissa sekä Rotterdamissa.

Tarantinon tunnelmaa ja suomalais-afrikkalaisia rytmejä

Oulu All Star Big Band  ja Teemu Viinikainen tarjoavat yleisölle uuden jazzsovituksen Tarantino! perjantaina. Konsertissa yhdistellään Quentin Tarantinon omaleimaisista elokuvista tuttua musiikkia Vellu Halkosalmen sovittamana. Iltaa täydentää  hullutteleva TOOT TOOT vieraanaan Seppo Kantonen.

Suomalais-afrikkalainen kokoonpano Helsinki-Cotonou Ensemble tarjoilee lauantaina vauhdikkaan kombinaation mm. voodoo-uskonnosta ammentavia perinnerytmejä, afrobeatia ja jazzia. Lisäksi festivaalin taiteellisen johtajan nimeä kantava Jukka Eskola Soul Trio+  tuo tuoreen originaalin materiaalin kuulijoiden korville yhdessä erikoisvieraansa saksofonisti Timo Lassy kanssa.

Festivaalin jatkoklubilla soittaa Suomi-jazzin nuoremman polven  lupaavimmista muusikoista koostuva  urkutrio Buba Wii Aa ja jatkoklubi-isäntänä toimii Petri ”Pope” Puolitaival.

Festivaali levittäytyy myös kaupungin ravintoloihin tarjoten pääsymaksuttomia konsertteja sekä maukkaita brunsseja. Sunnuntaina lastenjatsit tanssittavat pikkuväkeä Årströmin puistossa.

« Takaisin etusivulle